Pieguski na kruchym cieście.
Kiedy zostaje ci za dużo ciasta lub masz ochotę na kruche ciastka do kawy lub herbaty, zrób domowe pieguski z kawałkami czekolady. Uwielbiam je mieć pod ręką kiedy czytam książki wieczorami.Przepis na ciasto
2 szklanki mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru pudru
3/4 kostki masła
2 jaja
łyżka śmietany
1/2 startej czekolady
Ciasto zagnieć i włóż do lodówki na 30 minut, po wyjęciu podziel na części. Rozwałkuj porcje i wytnij foremkami ciasteczka, ciastka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec do uzyskania złocistego koloru.
Czas ok 7-8 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz