Pieguski - ciasteczka dla dzieci

Pieguski na kruchym cieście.

 Kiedy zostaje ci za dużo ciasta lub masz ochotę na kruche ciastka do kawy lub herbaty, zrób domowe pieguski z kawałkami czekolady. Uwielbiam je mieć pod ręką kiedy czytam książki wieczorami.


Przepis na ciasto

2 szklanki mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru pudru
3/4 kostki masła
2 jaja
łyżka śmietany
1/2 startej czekolady

Ciasto zagnieć i włóż do lodówki na 30 minut, po wyjęciu podziel na części. Rozwałkuj porcje i wytnij foremkami ciasteczka, ciastka  ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec do uzyskania złocistego koloru.
Czas ok 7-8 minut w temperaturze 200 stopni.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz