Mam dla Was przepis na mleczną czekoladę domowej roboty.
Moja mama często robiła nam takie czekolady, do koloru do wyboru: białą, mleczną lub ciemną. Jeśli jeszcze tego nie jadłaś, koniecznie spróbuj, niebo w gębie.Składniki
Mleko w proszku łaciate 500250g margaryny Kasia
1/2 szklanki wody
3 łyżki kakao wawel
1 i 1/2 szklanki cukru
9 małych paczek herbatników 14g
Przepis
Mleko wymieszaj z kakao i dodaj pokruszone na małe kawałki herbatnikami.W garnuszku rozpuść na małym ogniu margarynę, wcześniej pokrój ją na małe części, dodaj pół szklanki wody cały czas mieszając, wsyp cukier i mieszaj do rozpuszczenia cukru.
Całość wlej do mleka i porządnie wymieszaj, tak aby nie było grudek.
Wyłóż formę papierem do pieczenia i wyłóż wszystko. Odstaw do ostudzenia. Blok będzie gotowy po kilku godzinach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz