Babka jogurtowo kokosowa

Ciasto jogurtowo kokosowe, poleca się na święta.

Testowałam już różne babki ale ta wyszła wyśmienicie, rozpływa się w ustach, musicie spróbować sami.




Składniki:


100g masła
3/4 szklanki cukru
2 szklanki mąki pszennej
1 opakowanie cukru migdałowego
3 jajka
100g wiórków kokosowych
150g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przepis na ciasto


Rozpuść masło i odstaw do ostudzenia, jajka z cukrem utrzyj mikserem, dodaj mąki i wymieszaj, dodaj resztę składników. Na sam koniec dodajemy wiórki kokosowe.
Do przygotowanej formy wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia, przekładamy ciasto. Pieczemy w piekarniku do suchego patyczka i złotego koloru. Czas około 40 minut w temperaturze 180 stopni.






Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz