Ciasteczka kokosowe

Pyszne chrupiące, a w środku mięciutkie, takie są moje kokosanki.

Na sobotę i niedzielę jak zwykle musi być coś słodkiego, mam dla Was przepis na pyszne ciasteczka kokosowe.



Składniki

250 g wiórków kokosowych
150 g cukru
50 g masła
3 białka
1 łyżka mąki ziemniaczanej lub tortowej
1 łyżka soku z cytryny


Przygotowanie


Masło rozpuść i dodaj 100 g cukru, mieszaj do rozpuszczenia cukru, dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj. Odstaw do ostudzenia.


Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaj pozostały cukier, sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną.


Pianę dodawaj stopniowo, wymieszaj delikatnie z kokosem, po łyżce dodawaj pozostałą pianę.
Małą łyżeczką nakładaj niewielkie porcje masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczenie 15 minut w temperaturze 180 stopni do złotego koloru.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram