Wiosenne ptasie mleczko

Wiosenne  ptasie mleczko z mleka i galaretek

To moja propozycja deseru, polecam je nie tylko na świąteczny stół. Zaproś wiosnę do domu.




Składniki

 3 kolorowe galaretki
 500 ml mleka niesłodzonego skondensowanego
dekoracje

Przygotowanie

W 3 kubkach o pojemności 250 ml rozpuść kolorowe galaretki, ostudź.
Mleko miksuj przez kilka minut, powstanie pianka, podziel ją na 3 porcje.
Do każdej galaretki dodaj piankę z mleka, zmieszaj ją, otrzymamy w każdej miseczce piękne pastelowe kolory.
Do tortownicy (moja 21cm)  przełóż na przemian 7 łyżek wiśniowej galaretki, 7 łyżek cytrynowej, 7 łyżek agrestowej, utworzy się ciekawy wzór.
Ptasie mleczko włóż do lodówki na 3 godziny, ja włożyłam na całą noc. Rano polałam różowym lukrem, zrobionym ze śmietany i dżemu truskawkowego i obsypałam kolorowym cukrem.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram