Wiosenne ptasie mleczko z mleka i galaretek
To moja propozycja deseru, polecam je nie tylko na świąteczny stół. Zaproś wiosnę do domu.Składniki
3 kolorowe galaretki500 ml mleka niesłodzonego skondensowanego
dekoracje
Przygotowanie
W 3 kubkach o pojemności 250 ml rozpuść kolorowe galaretki, ostudź.Mleko miksuj przez kilka minut, powstanie pianka, podziel ją na 3 porcje.
Do każdej galaretki dodaj piankę z mleka, zmieszaj ją, otrzymamy w każdej miseczce piękne pastelowe kolory.
Do tortownicy (moja 21cm) przełóż na przemian 7 łyżek wiśniowej galaretki, 7 łyżek cytrynowej, 7 łyżek agrestowej, utworzy się ciekawy wzór.
Ptasie mleczko włóż do lodówki na 3 godziny, ja włożyłam na całą noc. Rano polałam różowym lukrem, zrobionym ze śmietany i dżemu truskawkowego i obsypałam kolorowym cukrem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz