Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową
Z ciasta marchewkowego możemy przygotować również tort marchewkowy, wystarczy przekroić go i dodać masę z serka mascarpone.
Wszystkie suche składniki wymieszaj ze sobą, dodaj mokre składniki, wymieszaj wszystkie razem, na koniec dodaj marchewkę i wymieszaj razem z ciastem. Do ciasta możesz dodać bakalie.
Całość przełóż do formy, ja użyłam tortownicy o średnicy 35cm, piekłam w 180 stopniach i czasie ok 40 minut. Białą tabliczkę czekolady rozpuść z łyżką masła, rozprowadź po wierzchu.
Składniki:
2 szklanki mąki
3 jajka
3/4 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 tabliczka rozpuszczonej białej czekolady, lukier lub cukier puder do posypania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz