Ciasteczka korzenne

Spadł pierwszy śnieg w Warszawie, więc upiekłam ciasteczka korzenne bez nich nie wyobrażam sobie grudniowych zimnych dni.

W domu czuć zapach zbliżających się Świąt, dzięki tym małym i smacznym ciasteczkom.






Sposób przygotowania

Wymieszaj składniki i zagnieć ciasto, włóż do lodówki na 10 minut. Przygotuj blachę do pieczenia przykrywając papierem.
Podziel na mniejsze części, kawałek ciasta rozwałkuj i wytnij kształty za pomocą foremek. Ciasteczka ułóż na blaszce.
Pieczemy 7-8 minut  w temperaturze  180 stopni.

Składniki

mąka  2 szklanki
margaryna lub masło 250g
żółtko surowe 4 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier puder 3/ 4 szklanki
przyprawa do piernika2 łyżki




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz