Wafle przekładane masą z mleka w proszku

 

Smaki z mojego dzieciństwa.

Przepis na wafle przekładane masą z mleka w proszku, bardzo łatwe w przygotowaniu i uwaga, bardzo szybko znikają.

 

 

Składniki

Mleko w proszku łaciate 500
250g  margaryny Kasia
1/2 szklanki wody

1  szklanka cukru

możesz dodać 3 łyżki kakao

1 opakowanie wafli

Przepis

Mleko przesyp do wysokiej misy, rozpuść na małym ogniu margarynę, dodaj pół szklanki wody cały czas mieszając, wsyp cukier i mieszaj do rozpuszczenia cukru. Po rozpuszczeniu całość wlej do mleka i porządnie wymieszaj, tak aby nie było grudek.

Przygotuj duże wafle do smarowania i nakładaj masę warstwami.
Połóż na nich dużą i ciężką deskę.
Pokrój na małe cząstki.

Smacznego! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram